Harriët Waninge.jpg

Harriët is in 2012 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Haar specialisatie daar was jazz en improvisatie en ze heeft zich in de laatste jaren van de studie vooral gericht op de muziek van Jonny Hodges. Door de interesse voor het spel van Hodges heeft ze zich extra gericht op de verschillende technieken die belangrijk zijn voor het beïnvloeden van de klank van de saxofoon.

Over de lessen: Ik vind het erg leuk om lessen te geven die zich richten op vrijer worden op je instrument en los komen van de bladmuziek. Hier probeer ik mijn lessen ook altijd voor een deel op te richten, of dit nu is door middel van improvisatie of door met liedjes mee te spelen.

Persoonlijk vind ik het ook erg belangrijk om goed noten te kunnen lezen, dit komt altijd van pas. Meestal behandelen we dit in verschillende blokken zodat je je kunt focussen en zo het meeste uit de lessen haalt, maar voorop staat altijd plezier in het spelen. Daarom maken we van te voren duidelijk wat jij het liefste zou willen bereiken en wat je motivatie is om te spelen.

Kortom: Er is van alles mogelijk en we kunnen in de lessen alle kanten op.